جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مطالعه با صدای بلند

مقاله مطالعه با صدای بلند

دیدگاه های مختلف در مورد بلند خواندن

دیدگاه مثبت

 برخی افراد این روش را بسیار موثر می‌دانند. آنها معتقدند که با انتخاب بهترین زمان برای درس خواندن و خواندن متن‌ها با صدای بلند، می‌توانند تلفظ صحیح کلمات را یاد بگیرند، مهارت شنیداری خود را تقویت کنند و در نهایت سرعت خواندن خود را بهبود بخشند. همچنین، این روش می‌تواند به تقویت حافظه و تمرکز کمک کند.

دیدگاه منفی

اما برخلاف افراد با دید مثبت، برخی افراد ممکن است این روش را غیر موثر یا زمان‌بر بدانند. آنها بر این باورند که خواندن با صدای بلند نه تنها باعث یادگیری عمیق‌تر نمی‌شود، بلکه موجب تکرار متن می‌شود. همچنین، ممکن است برخی افراد برای تمرین متون با صدای بلند احساس راحتی نکنند و این روش را برای خود غیرمناسب بدانند.

مزایای درس خواندن با صدای بلند

درس خواندن با صدای بلند مزایای زیادی دارد. از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ـ بهبود درک مطلب

 درس خواندن با صدای بلند به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا مطالب را بهتر درک کنند.

ـ افزایش تمرکز

 این روش درس خواندن به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا تمرکز خود را روی مطالب حفظ کنند و یادگیری خود را نسبت به قبل بهبود بخشند.

ـ بهبود مهارت‌های کلامی

درس خواندن با صدای بلند به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا مهارت‌های کلامی خود را به میزان قابل توجهی بهبود بخشند، چرا که این مهارت بر روابط اجتماعی آن‌ها نیز تاثیرگذار خواهد بود. شنیدن پادکست‌ها و گوش دادن به فایل‌های صوتی، می‌تواند به شما در بهبود مهارت‌های کلامی کمک فراوانی کند. برای این منظور ابتدا باید به خودتان اعتماد کنید تا بتوانید با تلاش و تمرین در افزایش اعتماد به نفس، بهبود مهارت‌های کلامی اقدام  موثری انجام دهید.

ـ تقویت مهارت شنیدن و تلفظ

 درس خواندن با صدای بلند یکی از روش‌های مهم و موثر برای بهبود مهارت‌های خواندن، شنیداری و تلفظ است. این روش به صورت فعالانه و با تمرین مستمر قابل اجرا است و مزایای بسیاری دارد. با گوش دادن به صدای خود یا دیگران که درسی را با صدای بلند می‌خوانند، مهارت شنیداری شما بهبود خواهد یافت و تلفظ صحیح کلمات را یاد می‌گیرید.

ـ بالا بردن سرعت خواندن

 همچنین، این روش باعث بهبود مهارت در سرعت خواندن شما می‌شود، با شرکت در کلاس‌های آموزش تندخوانی شما می‌توانید این مهارت را به میزان قابل توجهی افزایش دهید. با تکرار و تمرین درسهای با صدای بلند، سرعت خواندن شما افزایش پیدا می‌کند و مهارت خواندن بهبود می‌یابد.

معایب درس خواندن با صدای بلند

درس خواندن با صدای بلند معایبی نیز دارد. از جمله این معایب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ـ اتلاف وقت

 درس خواندن با صدای بلند می‌تواند زمان‌بر باشد. برای بهبود مهارت‌های خواندن، شنیداری و تلفظ، نیاز است که این روش را به صورت مستمر تکرار کنید. این امر ممکن است زمان‌بر و خسته‌کننده باشد و در بعضی موارد شاید باعث کاهش انگیزه شما نیز شود.

ـ ایجاد حواس‌پرتی

درس خواندن با صدای بلند می‌تواند برای دانش‌آموزانی که در محیط‌های شلوغ مطالعه می‌کنند، حواس‌پرتی ایجاد کند. این روش ممکن است باعث از بین بردن تمرکز شما و دیگران شود.

ـ احساس خستگی

درس خواندن با صدای بلند ممکن است که باعث ایجاد خستگی فرد شود.این مشکل به این دلیل است که صدای بلند می‌تواند تمرکز فرد را از درس خواندن منحرف کند. همچنین، صدای بلند می‌تواند باعث تنش و استرس در فرد شود و باعث ایجاد سردرد و خستگی شود. برای جلوگیری از این مشکلات، بهتر است که درس‌ را با صدای مناسب و در محیطی آرام و خلوت بخوانید. همچنین، استفاده از هدفون یا گوشی های بی سیم می‌تواند به شما کمک کند تا بهتر تمرکز کنید.

زهرا حسینی عضو تیم مشاوره تحصیلی مجموعه جهاد آموزشی

مطالعه با صدای بلند

6 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نام و نام خانوادگی

    رشته تحصیلی

    شهر محل سکونت

    شماره تماس

    راه های ارتباطی

    سلام دوست عزیز
    در صورت داشتن هرگونه سوال در مورد مجموعه مشاوره تحصیلی و آموزشی جهاد آموزشی میتوانید از طریق روش های زیر با ما در ارتباط باشید: