جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

شش روش مطالعه

“چه کنیم مطالعه بهتری داشته باشیم ” 🔰 شش روش مطالعه

1⃣ خواندن بدون نوشتن

💢 همانطور كه اشاره شد روش نادرست مطالعه است. مطالعه فرآيندي فعال و پويا است و براي نيل به اين هدف بايد از تمام حواس خود براي درك صحيح مطالب استفاده كرد. بايد با چشمان خود مطالب را خواند، بايد در زمان مورد نياز مطالب را بلند بلند ادا كرد و نكات مهم را يادداشت كرد تا هم با مطلب مورد مطالعه درگير شده و حضوري فعال و همه جانبه در يادگيري داشت و هم در هنگام مورد نياز، خصوصا قبل از امتحان، بتوان از روي نوشته ها مرور كرد و خيلي سريع مطالب مهم را مجددا به خاطر سپرد.

2⃣ خط كشيدن زير نكات مهم

💢 اين روش شايد نسبت به روش قبلي بهتر باشد ولي روش كاملي براي مطالعه نيست چرا كه در اين روش، بعضي افراد به جاي آنكه تمركز و توجه بر روي يادگيري و درك مطالب داشته باشند ذهنشان معطوف به خط كشيدن روي نكات مهم مي گردد. حداقل، روش صحيح خط كشيدن زير نكات مهم به اين صورت است كه ابتدا مطالب را بخوانند و مفهوم را كاملا درك كنند و سپس زير نكات مهم خط بكشند نه آنكه در كتاب دنبال نكات مهم بگردند تا زير آن خط بكشند.

3⃣ حاشيه نويسی

💢 اين روش نسبت به دو روش قبلي بهتر است ولي باز هم روشي مناسب براي درك عميق مطالب و خواندن كتب درسي نيست ولي ميتواند براي يادگيري مطالبي كه از اهميت چنداني برخوردار نيستند مورد استفاده قرار گيرد

4⃣ خلاصه نويسی

💢 در اين روش، شما مطالب را می خوانيد و آنچه را درك كرده ايد بصورت خلاصه بر روي دفتری يادداشت می كنيد كه اين روش براي مطالعه مناسب است و از روش های قبلي بهتر مي باشد چرا كه در اين روش، ابتدا مطالب را درك كرده، سپس آنها را يادداشت مي كنيد اما باز هم بهترين روش براي خواندن نيست.

5⃣ كليدبرداری

💢 كليدبرداری روشي بسيار مناسب براي خواندن و نوشتن نكات مهم است. در اين روش، شما پس از درك مطلب، بصورت كليدي نكات مهم را يادداشت ميكنيد و در واقع، كلمه كليدي، كوتاهترين و راحت ترين و بهترين و پرمعني ترين كلمه اي است كه با ديدن آن ، مفهوم جمله تداعي شده و به خاطر آورده مي شود.

6⃣ خلاقيت و طرح شبكه اي مغز

💢 اين روش بهترين شيوه براي يادگيري ، خصوصا فراگيري مطالب درسي است. در اين روش، شما مطالب را مي خوانيد؛ پس از درك حقيقي آنها نكات مهم را به زبان خودتان (و نه بصورت جملات كتابی) و بصورت كليدي يادداشت ميكنيد و سپس كلمات كليدي را بر روي طرح شبكه اي مغز مي نويسيد (در واقع نوشته هاي خود را به بهترين شكل ممكن سازماندهي مي كنيد و نكات اصلي و فرعي را مشخص مي كنيد) تا در دفعات بعد به جاي دوباره خواني كتاب، فقط به طرح شبكه اي توليد شده مراجعه كرده و با ديدن كلمات كليدي نوشته شده بر روي طرح شبكه اي مغز، آنها را خيلي سريع مرور كنيد. اين روش، درصد موفقيت تحصيلي شما را تا حدود بسيار زيادي افزايش مي دهد و درس خواندن را بسيار آسان می كند و بازده مطالب را افزايش مي دهد.

🧘‍♂️ نشستن صحیح هنگام مطالعه

📖 ما اغلب هنگامی که برای مطالعه پشت میز می نشینیم ابتدا صاف و سرحال ولی بعد از مدتی مطالعه بدون آنکه خودمان متوجه بشویم به تدریج قوز می‌کنیم. این خمیدگی ستون فقرات باعث کاهش میزان اکسیژن گیری بدن می شود.

🧠 کاهش جذب اکسیژن باعث می شود اکسیژن کمتری به مغز و سلول های عصبی ما برسد که حاصل آن کاهش قدرت تمرکز، تفکر و استدلال ما می باشد.

💤 نتیجه این اتفاقات این خواهد بود که پس از چند دقیقه مطالعه خسته می‌شویم یا احساس می‌کنیم مطلبی که مطالعه می‌کنیم دشوار است یا متوجه نمی شویم.

💡عادت کنید هنگام مطالعه صاف بنشینید طوری که ستون فقرات شما در امتداد یک خط راست قرار بگیرد.

⏰ حتما بعد از  ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه مطالعه از پشت میز بلند شوید و ۱۵ دقیقه استراحت کنید و چند حرکت کششی عضلانی و چند تنفس عمیق دیافراگمی انجام دهید.

🍭 اگر می‌توانید از مواد قندی و مغذی استفاده کنید و دوباره مطالعه را شروع کنید

نادیا شاهی عضو تیم مشاوره تحصیلی مجموعه جهاد آموزشی

شش روش مطالعه

9 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نام و نام خانوادگی

    رشته تحصیلی

    شهر محل سکونت

    شماره تماس

    راه های ارتباطی

    سلام دوست عزیز
    در صورت داشتن هرگونه سوال در مورد مجموعه مشاوره تحصیلی و آموزشی جهاد آموزشی میتوانید از طریق روش های زیر با ما در ارتباط باشید: