در این مقاله با هم بررسی میکنیم که بهترین روش مطالعه دروس آمار و اقتصاد چیست؟
آمار:
برای مطالعه ی آمار ابتدا باید تمامی تمارین کتاب حل شود و بعد به سراغ کتاب کمک آموزشی بروید و درسنامه ی آن در بخوانید و تست های آموزشی هر قسمت را بزنید . در آخر باید چند تست از همان درس را بزنید و به دقت هر کدام را تحلیل کنید .اگر در حل تست ها مشکل داشتید یا نتوانستید تا آخر مسئله آن را حل کنید نگران نباشید به پاسخنامه مراجعه کرده و از روی آن روند حل تست را ببینید.اگر مدتی تست های مختلف را حل کنید کم کم پیشرفت خواهید کرد.
نکاتی در روش مطالعه درس آمار:
1)برای به دست آوردن مهارت در درس آمار، باید بسیار تمرین کنید و نمونه سوال حل کنید.
2)محاسبات آمار، حجم زیادی دارند. بنابراین نهایت دقت خود را در حل سوالات محاسباتی به کار ببرید.
3)برای کنکور از همان مقطع پایه ای خود شروع به حل تست در درس آمار کنید. بنابراین حل تست های زمان بر را فراموش نکنید.
4)مطالعه آمار را به آخر سال موکول نکنید. زیرا ممکن است هنگام مطالعه آن با مشکلات زیادی رو به رو شوید و در آن زمان معلم در درسترس شما نخواهد بود.
5)شرط پاسخگویی کامل به سوالات درس آمار، تسلط کافی روی موضوع است.
6)تست ها و سوالهای درس آمار ممکن است در ظاهر بسیار سخت و وقت گیر باشد، اما هنگام پاسخگویی به آن متوجه می شوید که پرسش به راحتی حل می شود.
7)دانش آموزان کنکوری به این نکته توجه کنند که سوال درس آمار را به دلیل ظاهر سخت آن حذف نکنند. زیرا در نگاه اول آن را سخت می بینید، اما با داشتن تسلط کافی روی موضوع به راحتی می توانید به آنها پاسخ دهید.
اقتصاد :
روش مطالعه ی درس اقتصاد:
بهطور کلی مباحث موجود در کتاب اقتصاد را میتوانیم به سه دسته زیر تقسیم کنیم:
1)بخش حفظی:
تقریباً نصف سوالات اقتصاد که در کنکور انسانی مطرح میشود به صورت حفظی طراحی شده است؛ پس باید متن این کتاب را به خوبی حفظ کرده باشید. خلاصهبرداری کردن از مهمترین کارهایی است که زمان مطالعه مطالب حفظی این درس باید انجام دهید.
بعد از این که کتاب درسی را حدود ۲ بار مطالعه کردید، نوشتن خلاصه را شروع کنید. سعی کنید خلاصهنویسی را به زبان خودتان انجام دهید و جملات کتاب را کپی نکنید؛ با این کار هم کمیت و کیفیت مطالعه خود را به چالش میکشید و هم یک منبع خوب برای مرور کردن میسازید.
برای تقویت مطالب حفظی در هر درسی، به مرور کردن نیاز خواهید داشت؛ درس اقتصاد هم از این قاعده مستثنی نیست! به خاطر داشته باشید در زمان طراحی و تنظیم برنامهریزی درسی کنکور انسانی، به مرور درس مهمی مثل اقتصاد توجه کنید.
2)بخش مسائل:
مسئلههای اقتصاد برای تعداد زیادی از داوطلبان سخت و ترسناک هستند! این مسائل شامل محاسبه مالیات، ارزش افزوده صرفهجویی در مصرف برق، نرخ اشتغال و بیکاری، عرضه و تقاضا، استهلاک درآمد ملی، درآمد و سود و زیان و محاسبه نسبت دهکها به یکدیگر میشوند. تمرین و تکرار زیاد مسائل میتواند شما را به مرحلهای برساند که با دیدن صورت سوال، راهحل آن به سرعت در ذهنتان شکل خواهد گرفت.
بهترین کار برای یادگیری عمیق و دقیق مسائل اقتصاد این است که بعد از خواندن مسئلههای کتاب، سراغ تستهای تالیفی بروید تا حسابی راهحلها را یاد بگیرید. در قدم بعدی باید تعداد زیادی تست حل کنید تا به قدر کافی برای حل این نوع از سوالات اقتصاد در کنکور آماده شوید.
تعداد مسائل اقتصاد در کنکور سالهای مختلف متفاوت بوده است. در چند سال اخیر حدود ۴ تا ۵ سوال از مسائل اقتصاد به صورت انحرافی طراحی شده؛ اگر به اندازه کافی تمرین نداشته باشید نمیتوانید به پاسخ درست
3)بخش مفهومی:
بخش حفظی و مفهومی شباهتهای زیادی به یکدیگر دارند؛ درست مثل قسمت حفظی باید برای مطالعه مفهومی درس اقتصاد هم زمان زیادی در زمان حل سوالات مربوط به این قسمت از کتاب اقتصاد، نکتهها و مواردی که برای شما جدید و مهم هستند را در حاشیه کتاب یا در دفترچهای جداگانه یادداشت کنید. به این ترتیب با هر بار مرور کردن به سادگی تمام نکاتی که قبلاً تمرین کرده بودید، مجدداً مطالعه میکنید و بهتر به خاطر میسپارید.
امیدواریم این مطلب یک دید کلی در مورد روش مطالعه دروس آمار و اقتصاد به شما داده باشه
عابدی _ دانشجوی علوم تربیتی – عضو تیم مشاوره تحصیلی مجموعه جهاد آموزشی
4 پاسخ
درود بر شما عالی🤩
بسیار خوب👌
بسیار عالی بود خانم عابدی👏👏
روش های بسیار عالی معرفی کرده بودید 👌🏻🩵