با سوالی که بیشتر دانش آموزان درگیرش هستند شروع میکنیم: چند ساعت مطالعه داشته باشم؟
استاندارد ساعت مطالعه چقدر است؟
سلام دوست من؛
با توجه به اینکه فصل امتحانات هست و خیلی از دانش آموزان دغدغه این موضوع دارن که در کنار مطالعه برای امتحان چند ساعت مطالعه لازم که برای کنکور هم اماده بشیم و جمع بندی داشته باشیم ؟
خب؛ببین ! اینکه چقدر بخونی و چند ساعت مطالعه داشته باشی بستگی به خود دانش آموز داره با توجه به روزمرگی ها ، وقت آزاد ، سطح علمی دانش آموز ، میزان دریافت اطلاعات و یادگیری ، نقاط قوت و ضعف و… همه این موارد و مشابه اینها نشون دهنده این مورد هست که شما نیازمند چند ساعت مطالعه هستید.
یک دانش آموز 12 ساعت مطالعه داره ، یک دانش آ موز دیگر 8 ساعت مطالعه میتونه داشته باشه و دیگری 4 ساعت مطالعه.
ولی مهم ترین مسئله توی یادگیری وبازدهی مثبت مرور و استمرار در مطالعه هست.
برای مطالعه زمان مشخصی تعیین نشده، ساعت مطالعه مثل برنامه ریزی درسی کاملا شخصی و بستگی به دانش آموز داره.
به طور مثال ،اگر شما دانش آموزی هستید که 8 ساعت مطالعه در روز داره، آیا شما مطالعه ای که انجام دادی ، مطالعه مفید بوده؟ وقتی از دانش آموزان این سوالو میپرسی اکثریت جواب مثبت میدن ، ولی زمانی که تشریح و تحلیل میشه ساعت مطالعه متوجه این موضوع میشن که چقدر از مطالب مطالعه شده مفید بوده.
مطالعه مفید
مطالعه مفید یعنی انجام مواردی که میزان یادگیری شما رو از مطالبی که خوانده شده افزایش میده . این موارد شامل :
1 – برنامه ریزی
2 – تمرکز
3 – استفاده از تکنیک مطالعه
4 – استراحت بین مطالعه
یک مثال دیگه ؛ شما توی جاده هستی با سرعت 90 کیلومتر بر ساعت به سمت مقصد میری. یک اتومبیل دیگه با توی همون جاده با سرعت 120 کیلومتر بر ساعت از شما سبقت میگیره ، هر دو شما مقصدتون یکی هست. چند ساعت بعد همون اتومبیلی که با سرعت 120 از شما سبقت گرفته ، کنار جاده میبینید که به هر دلیلی فعلا به مسیر ادامه نداده. اما شما با همون سرعت 90 کیلومتر بر ساعت از اون اتومبیل سبقت گرفتی.
همین موضوع بیایم توی مطالعه بررسی کنیم؛ شما و دوستت تصمیم گرفتید برای کنکور یا امتحانات از همین امروزشروع کنید. شما روزی 4 ساعت مطالعه انجام میدی،دوستت 12 ساعت مطالعه داره. اگر ظاهری نگاه کنیم خب ایشون مسلما با تایم مطالعه بالا، مطالب بیشتری مطالعه کرده و میشه گفت به نصف مطالب تسلط کافی داره. ولی اگر بخواییم به عمق قضیه نگاه کنیم ، دوست شما کم کم از مطالعه کردن خسته میشه و این مورد باعث میشه که مطالعه مفید انجام نشه ، بازدهی مثبت نداشته باشه. عامل استمرار نداشتن در مطالعه همین با عجله و با شتاب درس خواندن.
شما حتی اگر روزی 8-12 ساعت هم مطالعه داشته باشی ولی مستمر نباشه مطالعه نتیجه مطلوبی نمیگیری. رسیدن به هدف نهایی و نتیجه خوب زمانی اتفاق میوفته که شما توی مطالعه استمرار داشته باشی. اگر 2-4 ساعت مطالعه داری ، خیلی خب موردی نداره اما مستمر باشه هرروز مطالعه توی این بازه زمانی انجام بشه.
در کنار همه این موارد باید مرور هم داشته باشی. یکی از دلایلی که مرور انجام میشه عدم فراموشی هست. بعد از مرور مطالب خوانده شده از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت منتقل میشه.
بهترین زمان برای مرور کردن ، صبح هاست، چون بازدهی و یادگیری مغز توی این بازه بیشتره.
مرور میتونه از روی خلاصه نویسی ، حاشیه نویسی ، نکات مهم که در حین مطالعه ونوشته شده انجام بشه.
پس دوست من، خیلی درگیر ساعت مطالعه نباش، سعی کن همیشه مطالعه داشته باشی در کنارش مرور فراموش نشه و هرروز 15 دقیقه به ساعت مطالعه خودت اضافه کن.
سپاس از توجه شما
منبع : بخشی از مقاله دکتر رونقی
حدیثه غریب عضو تیم مشاوره تحصیلی مجموعه جهاد آموزشی
12 پاسخ
دقیقا این استمرار در مطالعه ست که کنکوری ها رو به نتیجه میرسونه ، خیلی مفید و کاربردی بود 👌🏻🩵
عالی بود 👌👌
خیلی عالی و کاربردی برای این ایام به خصوص که تایم جمع بندی و مرور درسهاست👌🏻✨
بسیار خوب
بسیار مفید ممنون خداقوت 🩵
خوبه که به مرور اشاره شده چون بازدهی رو خیلی بیشتر میکنه👌🙏
بسیار عالی
👌🏻👌🏻👌🏻
ممنون از توضیحات کاملتون🙏❤️
بسیارخوب🌱
بسیار عالی راه موفقیت قطعا با استمرار محقق میشه 🙏
راه موفقیت قطعا با استمرار محقق میشه 🙏