جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

صفر تا صد انتخاب رشته کنکور ریاضی ۱۴۰۳

انتخاب رشته کنکور ریاضی ۱۴۰۳ – یکی از رشته‌های پرطرفدار در بین داوطلبان کنکور سراسری، رشته ریاضی فیزیک است. برای اینکه بتوانید در این رقابت سخت و بزرگ به موفقیت برسید باید با روش صحیح انتخاب رشته کنکور ریاضی آشنا شوید تا بتوانید بهترین انتخاب را با توجه به رتبه خود داشته باشید. اگر در این زمینه با ابهامات زیادی روبه‌رو هستید یا راه و روش درست انتخاب رشته را نمی‌دانید باید راهنمای انتخاب رشته کنکور ریاضی ۱۴۰۳ را به دقت مطالعه نمایید.

در این راهنما تمام نکات لازم و قوانین و ضوابط جدید که در کنکور ۱۴۰3 اعمال شده، آورده شده است و شما می‌توانید با مطالعه‌ی این راهنمای جامع انتخاب رشته کنکور ریاضی به پاسخ سوالات خود برسید. ما هم سعی می‌کنیم در این مقاله با بررسی موارد مختلف شما را هر چه بیش‌تر با موضوع انتخاب رشته کنکور ریاضی آشنا کنیم، پس اگر شما هم به این موضوع علاقه دارید به شما پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله در کنار ما بمانید.

کارنامه انتخاب رشته کنکور رشته ریاضی

یکی از مواردی که برای انتخاب رشته باید به آن توجه کافی داشته باشید، کارنامه است. در کارنامه، اطلاعات شما درج شده است و معیاری برای انتخاب رشته‌ کنکور رشته ریاضی به شمار می‌رود. زمانی که شما به عنوان متقاضی رشته ریاضی در کنکور شرکت می‌کنید، یک کارنامه برای شما صادر می‌شود. برای اینکه به این کارنامه دسترسی پیدا کنید باید در زمان مشخص شده توسط سازمان سنجش، به سایت این سازمان به نشانی sanjesh.org مراجعه کنید.

در ادامه لازم است تا اطلاعات ضروری را وارد کنید. این اطلاعات شامل شماره داوطلبی، شماره پرونده و کد رهگیری خواهد بود. سپس کارنامه‌ی شما نمایش داده می‌شود و می‌توانید از آن پرینت بگیرید.

اطلاعاتی که در کارنامه مشاهده می‌کنید شامل دو بخش است. بخش اول به مواردی مانند اطلاعات شناسنامه‌ای، نوع سهمیه و اطلاعات بومی شما به عنوان داوطلب اشاره دارد و بخش دوم به وضعیت مجاز شما برای انتخاب رشته کنکور، رتبه کنکور سراسری برای انتخاب رشته در کنکور ریاضی، رتبه کشوری برای انتخاب رشته در سایر رشته‌ها (برای داوطلبانی که در چند رشته شرکت کرده‌اند)، تاثیر سوابق تحصیلی و اطلاعات مرتبط به آن، نمرات خام و نمرات آزمون اختصاصی که در کنکور کسب کرده‌اید، اختصاص خواهد داشت.

باید از این اطلاعات استفاده و به درستی آن‌ها را تحلیل کنید تا بتوانید انتخاب رشته کنکور ریاضی خوبی انجام دهید و در رشته و دانشگاه مورد نظرتان قبول شوید. مورد بعدی که باید به آن توجه کنید وضعیت مجاز برای انتخاب رشته است. شما می‌توانید دانشگاه‌های متفاوتی مانند روزانه، شبانه، غیرانتفاعی، پیام نور، فرهنگیان و پردیس خودگردان را انتخاب کنید. اما اینکه مجاز به انتخاب رشته در کدام یک از این دانشگاه‌ها هستید، به رتبه شما بستگی خواهد داشت.

در کارنامه شما سابقه تحصیلی هم مشاهده می‌شود که تاثیر زیادی در رتبه شما می‌گذارد. به همین دلیل شما باید به سابقه‌ی تحصیلی خود اهمیت زیادی بدهید. موضوع دیگری که می‌تواند در رتبه‌‌ ی شما بسیار تاثیرگذار باشد بحث سهمیه‌ها است .

دانلود دفترچه انتخاب رشته ریاضی

یکی از اولین ملزومات انتخاب رشته، دانلود دفترچه انتخاب رشته ریاضی است. داوطلبان شرکت کننده در کنکور می‌توانند جهت دانلود دفترچه‌ی انتخاب رشته به راهنمایی‌های زیر عمل نمایند:

همان‌طور که می‌دانید در سال ۱۴۰۳، دو کنکور ریاضی یکی در اردیبهشت ۱۴۰۳ و دیگری در تیرماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود. اما همه‌ی داوطلبان شرکت کننده در این دو مرحله کنکور فقط یک بار اقدام به انتخاب رشته می‌نمایند. این داوطلبان می‌توانند برای انتخاب رشته در زمان مقرر یعنی نیمه دوم مرداد ۱۴۰۳، دفترچه انتخاب رشته را از سایت سنجش به نشانی org دانلود کنند.

داوطلبان کنکور ریاضی باید 150 رشته محل مناسب خود را از میان رشته‌های متعدد دانشگاه‌های استان‌های مختلف ایران انتخاب کنند. از این رو لازم است با مطالعه‌ی کامل دفترچه و کسب اطلاعات لازم درباره این رشته محل‌ها، اقدام به انتخاب رشته نمایید.

بهتر است که 30 رشته اول را به رشته‌های رویایی خود اختصاص دهید و 20 رشته آخر را (در صورتی که مایل به پذیرفته شدن حتمی در کنکور امسال هستید) برای رشته‌هایی در نظر بگیرید که به احتمال زیادی در آن‌ها پذیرفته می‌شوید.

توجه داشته باشید که باید رشته محل‌های مورد علاقه خود را از بالا به پایین به ترتیب علاقه و اولویت قرار دهید زیرا نرم افزار انتخاب رشته از بالا به پایین، اولین رشته محلی که دارای ظرفیت باشد را به عنوان رشته قبولی داوطلب به عنوان نتیجه نهایی کنکور 1403 اعلام می‌نماید.

برای انتخاب رشته‌ی موفق‌تر باید‌ از آخرین رتبه قبولی کنکور سراسری در رشته‌های سال قبل اطلاع داشته باشید. این اطلاعات به شما کمک می‌کنند تا انتخاب رشته کنکور ریاضی شایسته‌تری داشته باشید.

13 نکته ضروری که برای انتخاب رشته باید بدانید

با انتخاب رشته کنکور ریاضی، وضعیت زندگی شما به گونه‌ای جدید شکل می‌گیرد و البته شاکله این وضعیت جدید بستگی به انتخاب رشته شما دارد. برای انتخابی مناسب‌تر لازم است تا به نکات زیر توجه داشته باشید:

1-به رشته انتخابی خود باید علاقه داشته باشید.

2-قبل از انتخاب 150 رشته و درج آن‌ها در فرم پیش نویس حتما لازم است تا با تمام رشته‌ها و وضعیت کاری آن‌ها آشنا شوید. بهتر است با افرادی که در این رشته‌ها مشغول به کار هستند گفتگو کنید و از مزایا و معایب محیط‌های تحصیلی و کاری این رشته‌ها آگاهی یابید.

3-البته از آن‌جا که امکان حضور در 150 محیط‌ تحصیلی و کاری امکان‌پذیر نیست می‌توان این گونه بیان کرد که مشورت با مشاوران آگاه در راستای انتخاب رشته مناسب برای شما بسیار سودمند است. این مشاوران با توجه به ویژگی‌های شخصیتی شما و انجام تست‌های شخصیت شناسی می‌توانند رشته‌های مناسب‌تر را به شما معرفی نمایند. آن‌ها به لیست رتبه بندی داشگاه‌ها دسترسی دارند و به شما در انتخاب بهترین رشته کمک می‌کنند.

4-دقت کنید که باید با توجه به نمره کل و رتبه‌ کل خودتان انتخاب رشته کنید.

5-برای تعیین اولویت 1 الی 150 بهتر است برای 30 رشته اول، رشته‌هایی را انتخاب کنید که می‌دانید شانس قبولی در آن‌ها بسیار کم است اما به آن‌ها علاقه‌ی زیادی دارید.

6-در ادامه لازم است تا 50 رشته بعدی را به کد رشته محل‌هایی اختصاص دهید که اگر در آن‌ها قبول شوید، خوشحال خواهید شد.

7-باید از ظرفیت رشته محل انتخابی خود آگاهی یابید و با توجه به نمره کارنامه و رتبه‌ی خود به اولویت‌بندی انتخاب رشته کنکور ریاضی اقدام نمایید.

8-در انتخاب محل دانشگاه و فاصله‌ی آن تا شهری که سکونت دارید، دقت نمایید. ترک خانه و کاشانه برای برخی از افراد بسیار مشکل و غیر قابل تحمل است. قبل از به هم خوردن تعادل‌تان باید دقت داشته باشید که هنگام انتخاب رشته شاید بتوانید همان رشته محل را در دانشگاه نزدیک‌تری به محل سکونت خودتان انتخاب نمایید.

9-میزان هزینه‌های دانشگاه‌های دوره روزانه نسبت به سایر دوره‌ها بسیار کم‌تر است. در صورت انتخاب رشته محل از موسسات غیردولتی لازم است تا از میزان هزینه‌های ثبت نام، مسکن، رفت و آمد و … دانشگاه مربوطه اطلاع حاصل نمایید.

10-در صورت قبولی در دانشگاه سراسری و عدم توان مالی در پرداخت هزینه‌ها ممکن است مجبور به انصراف از تحصیل شوید. در این صورت تا یک سال بعد نمی‌توانید مجددا در دانشگاه سراسری پذیرفته شوید.

11-فقط دانشگاه‌های روزانه سراسری ملزم به تامین خوابگاه برای دانشجویان می‌باشند. هنگام انتخاب رشته کنکور ریاضی از میان سایر شهرهای دور از محل سکونت خود در دوره‌های شبانه، پردیس خودگردان، غیرانتفاعی، پیام نور، آزاد و … به نحوه‌ی اسکان خود دقت نمایید.

12-اگر با موضوع ریاضی و تحلیل مسائل مشکل اساسی دارید توصیه ما این است که قبل از انتخاب رشته کنکور ریاضی، نگاهی به برنامه درسی رشته‌های مختلف بیندازید و با آگاهی بیشتری دست به انتخاب رشته زنید.

13-در ضمن از طریق مشورت با مشاوران با تجربه می‌توانید از رشته‌های جایگزین مناسب با شرایط شما، آگاهی یابید.

توجه داشته باشید بهترین رشته برای شما همانی است که برای آن به دنیا آمده‌اید. اگر با در نظر گرفتن این مسئله و علاقه‌ی خود دست به انتخاب بزنید، احتمال موفقیت شما در زندگی تحصیلی و کاری آینده بیشتر خواهد بود.

آشنایی با سهمیه های کنکور ریاضی

یکی از مهم‌ترین نکاتی که در بحث کنکور سراسری مطرح است، سهمیه‌ها و تاثیر آن‌ها در رتبه‌ی داوطلب می‌باشد. سهمیه‌ها می‌توانند به راحتی رتبه‌ی شما را به شدت ارتقا دهند و همین موضوع می‌تواند به شما در قبول شدن در رشته و دانشگاه مورد علاقه‌تان کمک بسیار زیادی کند. به همین دلیل لازم است با انواع سهمیه آشنا شوید و اگر مشمول استفاده از این سهمیه‌ها هستید، از این فرصت استفاده کنید. انواع سهمیه کنکور سراسری به شرح زیر می‌باشند:

سهمیه مناطق محروم که جزو سهمیه‌های بسیار مهم است.

سهمیه ایثارگران جنگ تحمیلی برای جانبازان زیر ۲۵ درصد که میزان این سهمیه ۵ درصد است.

سهمیه خانواده شهدا

اگر بخواهیم به این سهمیه‌ها با جزئیات بیشتری نگاه کنیم باید بگوییم سهمیه مناطق شامل مناطق ۱، ۲ و ۳ است. البته ملاک اصلی برای احراز این امر برای سازمان سنجش، محل اخذ مدرک تحصیلی داوطلب است. در بحث سهمیه مناطق بیشترین سهمیه به مناطق محروم مانند ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختياری، سیستان و بلوچستان، كردستان، كرمانشاه، كهکيلويه و بوير احمد، لرستان و هرمزگان تعلق دارد. اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم باید بدانید که میزان ۴۰ درصد از سهمیه پذیرش تمامی رشته‌ها در گروه ریاضی، به داوطبان این مناطق اختصاص می‌یابد.

یکی دیگر از انواع سهمیه، سهمیه مربوط به خانواده شهدا و جانبازان است. ۲۵ درصد از ظرفیت پذیرش رشته محل‌های درج شده در دفترچه به این افراد و خانواده‌های آنان قرار دارد. برای جانبازان زیر ۲۵ درصد هم سهمیه‌ی ۵ درصد درنظر گرفته شده است.

آمار سهمیه در کنکور ریاضی

وضعیت سهمیه در کنکور ریاضی 1402 به شرح زیر بوده است:

تعداد کل شرکت کننده در کنکور ریاضی: 147000 نفر

سهمیه منطقه 1: 47000 نفر

سهمیه منطقه 2: 59000 نفر

سهمیه منطقه 3: 41000 نفر

سهمیه جانبازان 5 درصد: 8500 نفر

سهمیه جانبازان 25 درصد: 1500 نفر

در صورت اطلاع از نحوه اعمال سهمیه می‌توانید شانس قبولی خود را در سهمیه‌ی خود با تخمین بهتری تعیین نمایید:

سهمیه در منطقه 1: تقسیم رتبه کشوری بر عدد 5.3

سهمیه در منطقه 2: تقسیم رتبه کشوری بر عدد 2

سهمیه در منطقه 3: تقسیم رتبه کشوری بر عدد 4

سهمیه 20 درصدی: تقسیم رتبه کشوری بر عدد 2 الی 5

سهمیه 5 درصدی: تقسیم رتبه کشوری بر عدد 20 الی 40

سهمیه رزمندگان: تقسیم رتبه کشوری بر عدد 15

آشنایی با ظرفیت و رتبه قبولی کنکور ریاضی

با توجه به این موضوع که کنکور سراسری ۱۴۰۲ با تغییرات زیادی همراه بوده است، اطلاعات دقیق و کاملی از ظرفیت پذیرش رشته‌های کنکور ریاضی در دسترس نیست اما با توجه به این‌که معمولا تغییر چندانی در ظرفیت پذیرش ایجاد نمی‌شود، می‌توان با توجه به آمار سال گذشته به اطلاعات ارزشمندی برای کنکور سال 1403 دست یافت.

ظرفیت پذیرش گروه آزمایشی ریاضی در دوره‌های مختلف کنکور سراسری 1403

دوره                                          داوطلب پذیرفته شده (نفر)

روزانه                                             43477

نوبت دوم (شبانه)                                     6376

موسسات آموزش عالی غیر دولتی و غیرانتفاعی        1793

پیام نور                                                     5008

جمع کل بااحتساب پردیس خودگردان و ظرفیت مازاد سهمیه مناطق محروم، زلزله زده وسایرمصوبات          57187

دانشگاه فرهنگیان (ویژه داوطلبان آزاد)

طبق آخرین آمار، یک میلیون و 152 هزار و 518 نفر در نوبت اول کنکور سراسری 1403 ثبت نام کرده‌اند. از این تعداد، 128 هزار و 362 نفر داوطلب شرکت در کنکور ریاضی می‌باشند. به این ترتیب با یک حساب سرانگشتی، 57187 نفر در دانشگاه‌های سراسری و تعدادی نیز در دانشگاه‌های آزاد پذیرفته می‌شوند. البته باید این گونه بیان کرد که رقابت عمده داوطلبان کنکور ریاضی بر سر دانشگاه‌ها و رشته‌های برتر است.

مدارک انتخاب رشته کنکور سراسری ریاضی 1403

با توجه به دو مرحله‌ای شدن کنکور و ثبت نام در دی ماه یا تیرماه، داوطلبین با توجه به موفقیت بیشتر در هر یک از این دو آزمون، باید تعیین کنند که در کدام گروه کنکور شرکت داشته‌اند. اگر داوطلبی گروه آزمایشی کنکور خود را انتخاب نکند، نوبت دوم به عنوان گروه آزمایشی داوطلب درج خواهد شد. برای انتخاب رشته کنکور ریاضی دانشگاه سراسری به مدارک زیر نیاز خواهد بود:

عکس 4*3 با زمینه سفید (عکس جدید داوطلب مورد نظر می‌باشد)

مشخصات کامل مدرک دیپلم داوطلب

شماره شناسنامه و کارت ملی

آدرس کامل داوطلب به همراه شماره تماس تلفن ثابت، تلفن همراه، ایمیل و …

کد سوابق تحصیلی داوطلب

کد رشته محل‌های انتخاب رشته

در صورت داشتن سهمیه‌ی خاص، کد سهمیه داوطلب

امیدوارم اطلاعات درج شده برای شما دوستان عزی راهنمایی کاملی در این راستا باشد.

میرباقری عضو تیم مشاوره تحصیلی مجموعه جهاد آموزشی

16 پاسخ

  1. واقعا کامل بود
    انتخاب رشته هرچی دقیق تر و درست تر بهتره چون خیلی رو آینده تاثیر میزاره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نام و نام خانوادگی

    رشته تحصیلی

    شهر محل سکونت

    شماره تماس

    راه های ارتباطی

    سلام دوست عزیز
    در صورت داشتن هرگونه سوال در مورد مجموعه مشاوره تحصیلی و آموزشی جهاد آموزشی میتوانید از طریق روش های زیر با ما در ارتباط باشید: