آشنایی با رشته کامپیوتر که یکی از کاربردی ترین رشته های دنیا است که روز به روز اهمیت و نقش آن در زندگی انسان بیشتر می شود.
انسان با استفاده از کامپیوتر توانسته محدودیت های فیزیکی و ذهنی خودش را پشت سر بگذارد و با ایجاد دستگاه های کامپیوتری سرعت رشد و پیشرفت در زمینه های مختلف را بسیار افزایش دهد. جمله معروفی در این باره وجود دارد که می گوید انسان باید بیاندیشد و کامپیوتر باید کار کند و این شعار امروزه تجلی یافته و انسان بیشتر امور خود را با استفاده از کامپیوتر انجام می دهد.
رشته کامپیوتر مانند دیگر نقاط دنیا به عنوان یکی از پرطرفدار ترین رشته های دانشگاهی شناخته می شود و سالانه افراد زیادی این رشته را برای تحصیل انتخاب می کنند.
خوشبختانه در کشور ما امکان ادامه تحصیل رشته کامپیوتر تا سطح دکترا وجود دارد و دانشجویان می توانند بدون دغدغه تحصیلات خود را تا مقاطع بالا ادامه دهند.
گرایش های رشته کامپیوتر در مقطع کارشناسی دارای دو گرایش سخت افزار و نرم افزار است که دانشجو می تواند با توجه به علاقه نسبت به انتخاب هر کدام اقدام کند. رشته سخت افزار همان طور که نام آن نیز مشخص است مربوط به قسمت های فیزیکی کامپیوتر بوده که با چشم دیده و با دست لمس می شود.
سخت افزار کامپیوتر تشکیل شده از قطعات مختلفی مانند مادربرد، رم، هارد، سی پی یو و دیگر قسمت های مختلف است که دانشجو در طول مدت تحصیل علاوه بر آشنایی با این قسمت ها با فناوری و تکنولوژی ساخت آن ها نیز آشنا می شود.
•گرایش دوم رشته کامپیوتر نرم افزار است که مربوط به برنامه های مختلفی است که روی کامپیوتر نصب می شود. دانشجو در طول مدت تحصیل رشته کارشناسی نرم افزار با انواع برنامه ها و نحوه کار کردن با آن ها آشنا می شود و علاوه بر آن اصول برنامه نویسی که یکی از مهم ترین مباحث رشته کامپیوتر محسوب ی شود را آموزش می بینید
رایش های مقطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته کامپیوتر
نرم افزار
همان طور که نرم افزار یکی از گرایش های کارشناسی محسوب می شود دانشجو می تواند این گرایش را در مقطع کارشناسی ارشد نیز ادامه دهد. در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو برنامه نویسی را به صورت پیشرفته یاد می گیرد و با پایگاه داده های پیشرفته، الگوریتم های پردازش موازی، سیستم عامل های متنوع و دیگر برنامه های کاربردی در حوزه نرم افزار آشنا می شود.
معماری کامپیوتر
معماری کامپیوتر یکی از گرایش هایی است که تقریباً ادامه راه گرایش سخت افزار بوده و دانشجو در مقطع ارشد با معماری های مختلف کامپیوتر، ابر رایانه ها، شبکه های گسترده و طراحی سخت افزار سیستم های کامپیوتری پیشرفته آشنا می شوند.
هوش مصنوعی
گرایش هوش مصنوعی یکی از مهم ترین و جذاب ترین گرایش های رشته کامپیوتری است که امروزه اهمیت استفاده از آن در زمینه های مختلف بسیار بیشتر شده است. هوش مصنوعی قادر است در زمان هایی که نیاز به فکر کردن وجود دارد به جای انسان بهترین تصمیم را گرفته و روند سرعت کار را افزایش دهد. دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد گرایش هوش مصنوعی عناوین مهمی مانند شبکه های عصبی، هوش مصنوعی، پردازش تصویر، منطق فازی و دیگر عناوین مهم در زمینه هوش مصنوعی را فرا می گیرند.
الگوریتم
گرایش الگوریتم و محاسبات در سال های اخیر ایجاد شده و تقریباً رشته جدیدی در حوزه کامپیوتر محسوب می شود. می دانیم که یکی از کارهای مهم کامپیوتر الگوریتم و محاسبات مختلف است که بخاطر اهمیت زیاد این موضوع اقدام به راه اندازی یک گرایش ویژه این مبحث شده که دانشجو می تواند ریاضیات پیشرفته کامپیوتری و الگوریتم های پیشرفته محاسباتی را به خوبی فرا گیرد.
در حال حاضر رشته کامپیوتر در مقطع دکتری شامل چهار رشته نرم افزار و الگوریتم محاسبات، هوش مصنوعی و معماری سیستم های کامپیوتی میشود
نیایش مردی دانشجوی مهندسی کامپیوتر و عضو تیم مشاوره تحصیلی مجموعه جهاد آموزشی