معرفی رشته رادیولوژی (تکنولوژی پرتو شناسی)
■ این رشته با استفاده از اشعه ایکس و امواج پرتوهای مختلف به درمان و تشخیص بیماری ها میپردازد.
◇● هدف این رشته تربیت افراد متخصص برای آشنایی با دستگاه های تصویر برداری پزشکی است.
■ کارشناس این رشته با انواع پرتوهای فراصوتی،ایکس،گاما،بتاو…و تاثیر این پرتو ها در حوزه تشخیص اشنا می شود.
■ کارشناس رادیولوژی با رادیولوژیست متفاوت است رادیولوژیست به پزشکی گفته می شود که بعد از گذراندن دوران عمومی در رشته رادیولوژی ادامه تحصیل داده و متخصص شده است،کارشناس رادیولوژی از طریق کنکور و در مقطع کارشناسی در رشته تکنولوژی پرتو شناسی قبول شده است.
■ کار کارشناس رادیولوژی تصویر برداری و ظهور تصاویر رادیو گرافی است ولی از وظایف پزشک متخصص رادیولوژی تفسیر تصاویر رادیوگرافی و تشخیص بیماری ها و شکستگی هاست.
■ وظایف کارشناس رادیولوژی: تنظیم و نگهداری تجهیزات دستگاه رادیو گرافی ، عکس برداری از نقاط بدن بیمار ، مراقبت از بیمار در برار اشعه ، اماده کردن دستگاه های تصویر برداری و تهیه گزارش بعد از تصویر برداری است.
■ محیط کار این رشته در بیمارستان ها ، مراکز رادیولوژی و پرتو درمانی و کلینیک ها می باشد.
■ دانشجویان رادیولوژی اول باید دروس پایه مانند فیزیک اناتومی و فیزیولوژی را بخوانند بعد از ان دروس تخصصی تصویر برداری پزشکی را بیاموزند.
■ کارشناسان رشته رادیولوژی با شرکت در ازمون ارشد میتوانند در رشته هایی نظیر مهندسی پزشکی (بیوالکترونیک،زیست مواد) علوم تشریحی ، فیزیک پزشکی ، مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی ، اپیدمیولوژی ، نانوتکنولوژی پزشکی ، حفاظت پرتویی ، رادیو بیولوژی و … ادامه تحصیل دهند.
ادامه تحصیل در رشته رادیولوژی تا مقطع دکتری نیز امکان پذیر است.
■ افرادی که قصد ادامه تحصیل در این رشته را دارند ، باید توانایی ارتباط با بیمار ، توجه به جزئیات ، مهارت کنترل استرس و انجام کار گروهی را داشته باشند.
علیاری عضو تیم مشاوره تحصیلی مجموعه جهاد آموزشی
یک پاسخ
دستتون درد نکنه فوق العاده، و بسیار مفید 💜