سلام، تو این مقاله میخوام در مورد یه موضوع خیلی مهم باهاتون صحبت کنم، اعتماد به نفس چیست؟ حتما تا آخر مطلب همراهم باشید:
اعتماد به نفس به معنی باور داشتن به تواناییها و مهارتهایمان است (1). اینکه یک فرد بداند میتواند کنترل شرایط را در دست بگیرد و اجازه ندهد که شرایط بر او چیره شود. یک فرد با اعتماد به نفس به خود و تواناییهایش باور دارد و نسبت به نتایج کارهایش خوشبین است و میداند که میتواند آنها را مدیریت کند. برای مثال یک سخنران با اعتماد به نفس، میداند که به خوبی میتواند از پس یک سخنرانی بر آید و اوضاع هر چقدر هم سخت شود میتواند آن را مدیریت کند
اعتماد به نفس یکی از مهمترین مباحثی است که در کتابهای زیادی به آن پرداخته شده است. آموزشهای زیادی در زمینه اعتماد به نفس وجود دارند، آموزشهایی که میخواهند اعتماد به نفس را به افراد تزریق کنند. اما آیا به راستی سخن از اعتماد به نفس به این سادگیهاست؟ آیا به راحتی میتوان اعتماد به نفس را در یک فرد بالا برد؟ اصلا اعتماد به نفس چیست؟ آیا یک ویژگی مطلق است یا از موقعیتی به موقعیت دیگر میتواند تغییر کند؟ و در آخر هم اینکه چگونه میتوان آن را افزایش داد؟! همه اینها سوالاتیاند که در این مقاله مورد بررسی قرار دادهایم و به تکتکشان پاسخ منساسب دادهایم.
اعتماد به نفس؛ یک ویژگی پایدار یا موقعیتی؟
زمانی که از اعتماد به نفس سخن میگوییم باید بدانیم که اعتماد به نفس یک ویژگی مطلق و پایدار نیست. پس اساسا نمیتوان به صورت کلی گفت که یک آموزش و یا یک کتاب، میتواند اعتماد به نفس فرد را به صورت مطلق بالا ببرد! میزان اعتماد به نفس واقعی ما وابسته به تواناییهایمان است و این طبیعی است که ما در زمینهای که توانایی کافی و مهارت لازم نداریم، بیاعتماد به نفس باشیم.
برای مثال یک فرد ممکن است در زمینه سخنوری بسیار به خود اعتماد داشته باشد ولی برای رانندگی با مشکل روبرو شود و در این زمینه نسبت به خود پر از شک و تردید باشد و اعتماد به نفس کمی داشته باشد. پس به صورت کلی باید بدانیم که اعتماد به نفس ما ممکن است از موقعیتی به موقعیت دیگر تغییر کند و این کاملا طبیعی است.
•تعریف «بیشتر از یک» از اعتماد به نفس چیست؟
•با وجود تمام تعاریفی که از اعتماد به نفس وجود دارد، ترجیح میدهیم اعتماد به نفس را اینطور تعریف کنیم:
•ما زمانی اعتماد به نفس خواهیم داشت که: مهارت کافی در انجام کاری داشته باشیم و همچنین تصویر ذهنی ما نسبت به توانایی انجام آن مثبت باشد و اعتقاد داریم که اعتماد به نفس دقیقاً بر اساس هر کاری متفاوت است و شما ممکن است در خوشنویسی اعتماد به نفس بالایی داشته باشید، اما در سخنرانی و صحبت جلوی جمع، اعتماد به نفس بالایی نداشته باشید.
•در چنین تعریفی، حداقل عوامل زیر در موفقیت و اعتماد به نفس شما تاثیر خواهند داشت•
1.دانش کافی انجام کار
2.مهارت کافی انجام کار
3.تجربههای قبلی انجام کار
4.بازخوردهای دیگران در مورد انجام کار
5.کیفیت انجام کار سایرین•
با توجه به تعریفی که در مورد اعتماد به نفس یا همان self confidence ارائه کردیم، باید بگوییم که عموم آنچه مردم در زمینه اعتماد به نفس یا کمبود آن مطرح میکنند در زمینههای زیر است:
مهارتهای ارتباطی
خجولی و کم حرفی
شهامت گرفتن حق خودمان
ابراز و بیان توانمندیها
داشتن ارتباط موثر
سخنرانی و صحبت در جمع
نیایش مردی – عضو تیم مشاوره تحصیلی مجموعه جهاد آموزشی
6 پاسخ
عالی👌
بسیار مفید بود 👌🏻
بسیار عالی بود
واقعا اعتماد به نفس نقش به سزایی در موفقیت افراد دارد. عالی 🌟
بسیار عالی و مفید بود👌🏻🌷
ممنون از شما
نکات بسیار کاربردی و کمک کننده هستند